JAMU SUSUK DARA

SAHSIAH JAMU SUSUK DARA

FORMULA JAMU SUSUK ini telah wujud dari zaman sebelum perang dunia ke-2 yang diwarisi turun temurun dukun bidan Kampung Delek, Klang Selangor ~ arwah Mbah Roliyah Haji Ali yang telah meninggal dunia sebelum Malaya merdeka

Pembuat JAMU SUSUK DARA adalah cucu beliau Puan Hani. Anak kepada Haji Borhan bin Haji Ali anak kepada Mbah Roliyah.

Kepakaran arwah Mbah Roliyah adalah sakit puan, pengasihan dan pegaman rumah tangga.

Sebelum ini pada tahun 1970an sehingga lewat 1980an kerja kedukunan ini telah diwarisi oleh anak beliau arwah Yusak Haji Ali.

Ketika Haji Borhan bin Haji Ali pulang ke rahmatullah, Puan Hani telah didatangi dengan peristiwa dan situasi yang aneh. Sehingga pada satu peristiwa itu, Puan Hani mengalami keguguran dan beliau bermimpi didatangi 3 orang penting iaitu arwah abang beliau arwah Suhari hj Borhan dengan senyuman, Arwah hj Borhan menyuruh Puan Hani untuk meminum air yang sangat pahit dan suruh mengigit buah yang sangat keras serta arwah mbah Roliyah pula menyelimutkan Puan Hani dengan daun - daunan. (semua ini berlaku didalam mimpi)

Setelah terjaga dari tidur dengan badan yang masih sangat lemah, Puan Hani berkongsi pengalaman mimpinya dengan suami. Bermula dari saat itu, Puan hani mula mendekatkan diri dan mengenali herba - herba untuk kesihatan beliau sendiri dan dibimbing oleh ibunya Hajah Sanniyah Hj Yusof.

Sehabis pantang dan badan kembali sihat, Puan Hani didatangi rakan - rakan yang bermasalah rumahtangga dan dilema wanita. Sebagai rakan Puan Hani berkongsi pengalaman dan rahsia yang beliau amalkan, sehingga hari ini secara tidak langsung Puan Hani telah melibatkan diri dengan pembuatan jamu di atas permintaan rakan - rakan sehingga kepada pengeluaran yang lebih banyak dan permintaan tidak terhad dan meluas di kalangan wanita umum tidak kira bangsa, agama dan keturunan.

Dengan ini juga secara tidak langsung, ia membuka peluang menambah pendapatan rakan - rakan wanita. Dan membuka ruang perniagaan kepada usahawan - usahawan wanita di luar sana.

Sehingga ke hari ini kami sedang berusaha memenuhi permintaan pengguna yang memerlukan khidmat nasihat dan runding cara penggunaan produk. malah pembuatan produk ditingkatkan usahakan dengan lebih aktif dan memenuhi standard kelayakan permintaan kerajaan Malaysia ~ insyaallah.

PRODUK JAMU SUSUK DARA ~ TIDAK melibatkan penggunaan sebarang kuasa sihir atau ilmu hitam, semuanya herba tulen dan tiada bahan pengawet.

Rahsia warisan sejak tahun 1850an.

PANTANG LARANG SEMASA MENGAMBIL PRODUK JAMU SUSUK DARA

Buat pelanggan yang dihormati, berikut adalah pantang larang yang anda perlu tahu sebelum mengambil mana-mana produk Jamu Susuk Dara. Setiap pantang larang dibawah adalah bukan semata-mata dibuat-buat tetapi ini adalah untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang berlaku. Jadi anda perlulah mengambil perhatian secara serius bukannya sambil lewa ya.

1.SEBARANG JAMU-JAMU ATAU SEBARANG UBATAN YANG MENGANDUNGI HERBA TIDAK BOLEH DICAMPUR DENGAN PRODUK JSD (TIDAK KIRA LAH APA PUN JENAMANYA)

2.SEBARANG UBAT YANG TIADA KANDUNGAN HERBA (SEPERTI SUPPLEMENT, PIL PERANCANG DAN UBATAN HOSPITAL), ANDA BOLEH JARAKKAN 2 JAM SEBELUM MAKAN MANA-MANA PRODUK JSD.

3.SEGALA JENIS PRODUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK KIRA LAH DALAM BENTUK CECAIR, KAPSUL ATAUPUN SERBUK DAN TIDAK KIRA APA PUN PERASANYA, SUSU, COKLAT, BUAH-BUAHAN. SENANG CERITA, APA-APA SAHAJA YANG BERKAITAN DENGAN TUJUAN UNTUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK DIBENARKAN UNTUK DICAMPUR DENGAN MANA2 PRODUK JSD...

4.SEKIRANYE ANDA ADA MENGAMBIL MANA-MANA PIL KURUS,JAMU-JAMU LAIN DAN MANA-MANA PRODUK YANG BERASASKAN HERBA, TIDAK KIRA APA TUJUANNYA. HENDAKLAH DIHABISKAN ATAU MENGHENTIKAN PENGAMBILANNYA SELAMA SEBULAN SEBELUM MENGAMBIL PRODUK-PRODUK JSD. INI UNTUK MEMASTIKAN BADAN ANDA BETUL-BETUL BEBAS DARIPADA APA-APA BAHAN YANG BOLEH MENYEBABKAN KOMPLIKASI JIKA MENGAMBIL JSD. 

5. BAGI IBU-IBU YANG MENYUSU BADAN DI GALAKAN UNTUK MENGAMBIL PRODUK JSD, SEKURANG-KURANGNYA APABILA BAYI ANDA BERUMUR 6 BULAN KE ATAS. TETAPI BERGANTUNG KEPADA KEADAAN BAYI ANDA. JIKA BAYI ANDA KUAT, IANYA TIDAK MENJADI SATU MASALAH(ramai pengedar dan agen kita yang menyusukan anak sepenuhnya, lepas pantang sudah mengambil JSD.. Alhamdulillah..semakin ok, susu pun banyak....)

6. BAGI WANITA YANG MEMAKAI IUD, HANYA PENGGUNA YANG TELAH MEMAKAI IUD SELAMA SETAHUN DAN KE ATAS SAHAJA

7. YANG PALING PENTING SEMASA MENGAMBIL JSD INI, ANDA HENDALAH BERPANTANG TERUTAMANYA DARI SEGI PEMAKANAN. MAKANAN YANG MENGANDUNGI UNSUR PANAS SEPERTI DURIAN, TAPAI, MADU ITU AMATLAH PERLU DIJAUHI. MAKANAN SEJUK SEPERTI AIS KRIM, PUDING DAN SEANGKATANNYA IAITU APA SAHAJA YANG KELUAR DARI PETI SEJUK JANGAN LAH MINUM ATAU MAKAN TERUS.

8.SETIAP ARAHAN DAN ATURAN PERLU DI IKUT, BACA DAN FAHAMKAN, KALAU TIDAK FAHAM BOLEH RUJUK, KAMI SEDIA MEMBANTU. SEKIRANYA ANDA BERDEGIL, KAMI DI KELUARGA JSD TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG KOMPLIKASI... MOHON KERJASAMA...

PRODUK JAMU SUSUK DARA
NAMA PRODUK: FEMININE WASH
HARGA:RM48.00

KUANTITI:100ML
KHASIATNYA:
BOLEH DIGUNAKAN OLEH SEMUA KAUM WANITA,ANAK DARA TERMASUK IBU MENGANDUNG

Bauan semulajadi adalah normal dan ramai wanita mengalaminya. Ianya berpunca dari peluh, bakteria dan perubahan hormon. Cucian setiap hari boleh mencegah bauan ini. Jika ada masaalah dgn kelembapan melampau, keputihan dan perpeluhan yg mendatangkan bau bolehlah gunakan MISS-V: Cool Medicated feminine wash ini. Tetapi awas..jika terdapat bauan yg luarbiasa itu adalah tanda jangkitan vagina.
  

1) Diperbuat dari bahan2 alam semulajadi seperti herba, flora dan tumbuh-tumbuhan untuk mengekalkan pH normal vagina.
2) Tumbuhan dan herba digunakan utk membersih dan menghalang bauan kurang enak dan mencegah kegatalan. Ia juga boleh mencegah dan merawat keputihan yang selalu menghantui setiap wanita.
3) Selamat dan sangat lembut utk kegunaan harian hingga boleh digunakan diseluruh badan.
4) Kandungan herbanya menolong mengekalkan kelembapan semulajadi di kawasan vagina, mencegah kekeringan melampau dan membuat anda berasa selesa.
5) Tumbuhan istimewa yg digunakan mengandungi bahan berubat antiseptik serta mengencangkan otot vagina.
6) Amat membantu di waktu kedatangan haid dari semua ketidakselesaan.
7) Kebersihan yang meyakinkan.

CARA PEMAKAIANNYA:
1)Tuang sedikit FW ke tapak tangan.
2)Ambik 2 atau 3 titik air suam campurkan dengan FW.Gosok dan sapu di bahagian intim kita.Sapu dari depan ke belakang.Masuk kan ke dalam lubang intim kita.
3)Biarkan beberapa saat.Bilas dengan air suam.
4)Lap bahagian intim kita dengan tuala yg bersih.
1 BOTOL BOLEH TAHAN HINGGA 3BULAN KERANA IA PEKAT DAN PENGGUNAAN HNYA SEDIKIT SAHAJA..NAMA PRODUK: MASKER VAGINA (MV)
KUANTITI : 3 GRAM
HARGA : RM25


NAMA PRODUK: MEDICATED DEEP LOTION
KUANTITI :100ML

HARGA : RM48
Cara guna:Picit sebesar duit syiling 20sen shj untuk sapuan setiap bahagian.
Boleh disapu pada bahagian yang berlemak.
Boleh juga dijadikan sebagai minyak bagi yg mengalami kekejangan kaki atau lenguh2.
Sapuan dibuat semasa anda sedang berehat.
Tidak perlu memakai bengkung(perut).
Sesuai untuk semua orang.

 
NAMA PRODUK: JAMU JALINAN CINTA(JJC)
KUANTITI : 40BIJI
HARGA : RM48.00
CARA MAKAN:2BIJI PAGI DAN 2BIJI MALAM
KANDUNGAN:MADU,BELUT,IKAN HARUAN,GAMAT,
KUNYIT HIDUP,KACIP FATIMAH,MANJAKANI,
LEMPOYANG DAN REMPAH RATUS.
SESUAI UNTUK WANITA BERPANTANG DAN ANAK DARA


Tiada ulasan:

Catat Ulasan